Veel gestelde vragen
Hieronder vindt u de 3 meest gestelde vragen over zonnepanelen:


1. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

-  Zonnepanelen kunnen op schuine en platte daken worden geïnstalleerd. Het is van belang dat er zoveel mogelijk zonlicht op uw panelen valt. Daken gericht naar het noorden of daken waar schaduw op valt, zijn daarom niet geschikt. Uw dak ligt bij voorkeur zo zuidelijk mogelijk, in ieder geval tussen oost en west. Hoe meer gericht naar het zuiden, hoe hoger de opbrengst. Als er veel schaduw op uw dak valt, bijvoorbeeld door bomen, dan zal de opbrengst erg tegenvallen. Wat verder van belang is, is dat er voldoende vrije ruimte beschikbaar is. Dat wil zeggen zonder ramen, pijpen of andere obstakels.


2. Zit ik vast aan een bestelling als ik me op de website inschrijf?

- Nee, u schrijft zich via de website geheel vrijblijvend in. Na de energiemarkt krijgt u van de leverancier een offerte op maat. Pas als u dit aanbod accepteert is het bindend.


3. Betaalt een zonnepaneel zich ooit terug?

- Zonnepanelen leveren gratis elektriciteit die u zelf verbruikt. Hoe meer zonnepanelen u kunt plaatsen hoe meer elektriciteit u opwekt. Maar de zonnepanelen betalen zich ook nog zelf terug: Er van uitgaande dat zonnepanelen zeker een jaar of 30 meegaan en de aanschafprijs na circa 10 jaar is terugverdiend, geniet u jarenlang van uw eigen gratis stroom. U wordt op die manier onafhankelijk van de energieprijzen. Ook zonder subsidies is het daarom lonend om zonnepanelen aan te schaffen.